3 liter vatten.

På tisdag är det vägning. Har enda fram tills idag varit helt lugn inför det med idag kom jag på att jag måste nog dricka 3 liter vatten för att uppnå de kilo jag skall uppnå för att dem inte skall börja prata om inläggning. shit.
3 liter, jag vet inte om jag kan få i mig så mycket vatten.


Haloween

Sitter här med vitt smink i hela ansiktet blodröda läppar och svart runt hela ögenen. Vi hängde med min kompis småsyskon ut och halloweenade det var riktigt mysigt. Jag önskar att jag var så liten igen. Har precis ätit en kladdkaka och för första gången på länge känns det inte helt bedrövligt. I morgon skall jag äta frukost ensam hemma får se hur det går eller om den hamnar i papperskorgen.
Jag önska hela världen en riktigt läskig kväll.

HAT

FAN VAD JAG HATAR BUP. FÖRST SÅ FASTSTÄLLER DEM MIG ANOREKITSK SJUK, SEN SÅ LÅTER DEM MIG GÅ HÄR HEMMA MED ANOREXIAN TÄTT IN PÅ MITT LIV. DET ENDA DEM HAR GJORT ÄR ATT GÖRA MINA FÖRÄLDRAR HYSTERISKA TILL MAT. MAT,MAT,MAT. FAN MITT LIV BESTÅR INTE AV NÅGOT ANNAT. HAR DEM SKAPAT EN HYSTERI HOS MINA FÖRÄLDRAR FÅR DEM BANNE MIG TA OCH STÄDA UPP EFTER SIG. EN SAK TILL HAR DEM KLARAT AV OCH GÖRA, OCH DET ÄR ATT VÄGA MIG OVH SÄGA ATT JAG MÅSTE GÅ UPP I VIKT. MIN FÖRÄLDRAR SÄGER "DU GÖR OSS SÅ LEDSNA", MEN VAFAN DET ÄR INTE DEM SOM HAR ÅNGEST NATT SOM DAG.

Robinson

Ser på Robinson och äter godis, med en massa ångest!

lök

hej!
Just nu har jag hackat lök. Vilket scenario det blev. Ja herregud, tårarna sprutade och sminket rann. för ca ett år sedan hade jag inga problem med att hacka lök. Kanske är det något som kommer med åldern. Men i alla fall nu skall jag ut och gå med min kompis i 10 min. Mer hinner jag inte för jag skall hem o äta för att sedan skynda mig till teaterkursen. Målet med denna kortispromenaden är att lappa ihop sprickan vi gjorde i våran vänskap igår. Kanske är det bra att det blir så kort. så att vi endast hinner försonas innan vi skiljs åt.
Var tycker ni om konflikthantering? Är ni rädda för konflikter?
Bild från mitt kök och den löken som var orsaken till att jag har mascara över hela mitt ansikte just nu ;)

Spruta

Idag skulle jag ta spruta. Jag kan nämna en sak och det är att jag har fobi för nålar. Jag klarar inte av det. Men idag! Jag gick in på vårdcentralen kl 15:59 och kl 16:08 gick jag där ifrån. Wiiiiiie jag klarade det. Det tog endast 9 min allt som allt. Jag grät inte jag svimmade inte jag spydde inte jag skrek inte. Jag är så sjukt nöjd över mig själv!

Ingrid Segerstedts

Idag har jag varit på öppet hus på Ingrid Segerstedts gymnasiet. Det var okej den var väldigt hög med små plan vilket jag kände var lite jobbigt. På min nuvarande skola (som visserligen är dubbelt så stor), har vi bara två vånimgar. Då får man mer en känsla över alla i skolan. Och det blir en mer sammansvetsad känsla. Fast jag har ju bara varit på en skola med denna sorts planlösningen i några timmar så jag skall nog inte uttala mig om detta. Det var synd att dem hade ett sådant litet bibliotek men stadsbiblioteket ligger ju fem min gångväg från skolan. Det var även väldigt torftigt med datorer. Det som känns lockande var de engagerade lärarna och inriktningen Europa Världen.

 

Vad tycker ni? Någon som går på Ingrid Segersteds gymnasium?


Café

Sitter nu på ett café i Göteborg och har ätit en broccoli och fetaost paj. Den var renutsagt äcklig. Men fick i alla fall i mig hela och en fralla från buffén inklusive sallad och humus. Gissa om jag har ångest. Magen känns som en svälld ballong, och det värsta är att mina föräldrar inte har sett alla kalorier jag har stoppat i mig. Jag fick mobilisera allt jag hade för att få i mig hela pajen och nu måste jag se till att behålla allt i magen, gaaaahhhhh finns det ingen som fattar hur jobbigt detta är????


Sötsaker

Jag tänker på mat väldigt ofta. Hur gott det skulle vara att äta det och det osv. När jag gick på svält tänkte jag inte alls så. Om någon höll upp en kanelbulle mitt framför ögonen på mig blev jag inte frestad. Dock kunde jag bli frestad av "riktig" mat. Men så klart höll jag mig. Men nuförtiden när jag har ett matschema att följa så blir jag mycket lättare sugen på sötsaker, varför?

Tillsammans!

Alltså det var helt fantastiskt att strejka idag. (Och även om det var skönt att "slippa" gå på lektioner på var det inte det som var grejen). Även om vår vilja inte går igenom så var detta inte helt förgäves. Vi gjorde i alla fall något tillsammans emos, fjortisar alla. Fastän vi skickar sura blickar till varandra i korridoren så kunde vi klara av detta tillsammans, fan vad bra vi är!


För att se ett filmklipp från strejken gå in på denna länken

http://www.gp.se/gptv?path=gptv.abcdn.net/TV-ARKIV/Goteborg&playfile=12270_Har_strejkar_eleverna_for_favoriten_130935.pls

 

 



mat

Ätar-dag om man får kalla det så. Började med mackor med smör på. Eller bör jag kanske säga smör med en gnutta macka på. Och oboy + ett äpple. 2 portioner spagetti och köttfärsås som min kompis hade lagat, den var riktigt god. I alla fall så åt jag kyckling och stekt aubergine i till middag och när min mamma steker aubergine vill hon att auberginen skall suga åt sig oljan likt en svamp så många kalorier blev det. Nu har jag ätit ett äpple. För lite till kvällsmål, jag vet men jag åt choklad igår så det jämnar ut.

Clara!

Tjejen som får mig att fortsätta kämpa!

STREJK

Idag var det strejk!!!!
cirka 200 elever från skolan strejkade, vi gick inte på några lektioner istället åkte vi till Göteborgsstadsdelsnämd eller något och så stod vi där och skrek ut vårt budskap. Och GP kom och hela gojsimojsen var fantastisk. Vårt mål var att få dem som bestämmer att fatta att dem inte bara skall sparka lärare hursomhelst. Nu skall dem sparka en skit bra lärare som kan alla elevers namn och är med vår kompis än lärare. Hoppas budskapet går fram och vi får behålla våran Christer.
Du kan läsa GPs artikel på http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.477661-strejk-pa-pavelundsskolan

Hej!

Hej!
Tisdagar är bara sååå långa vi har verkligen många lektioner det känns som två skoldagar. Men ajaj ;) Efter skolan gick jag hem och tog det lugnt ett tag. Sen var det plugg som gällde. Jag har ätit choklad vilket jag räknar som extra mat men eftersom jag hopparöver 2 mellanmål kanske jag inte borde tänka att jag har ätit extra utöver schemat.

Shopping

Nu har jag läst teknik och skrivit färdig franska uppsatsen om min barndom. Jag och mamma har varit och handlat lite nya kläder åt mig. Allt jag köpte var på rean :) då blir man glad!
Men nu är det slut på bloggande för mig idag.

Skit dag

I morse när jag vägde mig blev jag inte glad. Så klart resulterade detta endast i ett det blev ännu svårare att äta frukosten min pappa såg hur svårt det var och jag slapp äta allt. Det blev bråk mellan alla i familjen (utom min syster). Alla skrek på varandra och grät om vartannat. Och mitt i alltihopa "det är bra för att vi älskar dig så mycket" Gahhh det var en katastrof morgon, sminket rann längs kinderna och jag fick sminka om och blev så klart  sen till på köpet. Sen så var det kamratstödjar möte, jag orkade inte dra hela ramsan igen och visa mig öppet anorektisk så det blev en bit kaddkaka och en bulle. Och så klar en massa ångest.

Jacka

Här kommer bilder från dagen inköp. Jag skall välja en, vilken tycker ni?

Samma rättigheter!

Hej!
Jag såg nyss på TV då en gubbe snackade om att det Anna Linds liv kanske kunde ha räddats. Han sa att det var viktigt att hennes liv räddades eftersom hon ändå var Sveriges utrikesminister. Hallå! Skitsamma om man är minister eller städare man skall ändå ha rätt att få sitt liv räddat. Vem bryr sig hur någon tjänar ihop sitt levebröd? Alla skall ha rätt till lika sjukvård.

Haloween??

Idag när jag var och handlade såg jag att vissa affärer har börjat julskylta. Först blev jag jätte glad eftersom jag längtar till julen som en galning. Men borde dem inte haloweenskylta först? Eller är haloween en för liten högtid i Sverige för det? Vad tycker ni bör vi fira haloween mer i Sverige?

Vinter jacka

Idag har jag stor rensat min garderob. Det känns riktigt skönt nu är det bara att skänka allt till välgörenhet så kan man känna sig riktigt bra sen.
Jag har varit och handlat en vinterjacka. Jag kunde verkligen inte bestämma mig så köpte 2 st och skall lämna tillbaka den ena. Problemet är bara att jag inte vet vilken jag skall lämna tillbaka. Sitter hos en kompis och skriver på grupparbetet just nu så har ingen bild men skall försöka att fixa det i kväll :)

Bio

Hej har precis vaknat och undrar vad jag skall göra av den här dagen. Kanske att det blir någon bio. Finns det någon ni kan rekommendera?

Tött

Hejsan!
Nu har jag precis kommit hem från en middag hos några famijekompisar. Det bjöds på en god trerätters svampsoppa till förrätt sedan en älg rätt och plommonpaj till efterrätt riktigt gott :)
Orkar inte skriva mer för nu skall jag krypa till kojs men skriver mer i morgon :)

Gymnasium och café.

Efter morgonens plugg åkte jag ner till Jensen gymnasiet som hade öppet hus (Näckrosdammen gbg). Tyckte att det var väldigt små och få lokaler, biblioteket var jätte litet. Har inte riktigt bestämt mig om vad jag tycker angående att dem har halvdagar på schemat. Men lärarna verkade bra. Någon som går på något gymnasium i Göteborg eller skall välja snart?
Sen gick jag och pappa och kollade i lite affärer, mest second hand. Hittade en jätte snygg "olle" och en härlig vinterjacka dock kostade den 2000:- men det kanske är vad man får lägga på en bra jacka.
Sen åt vi pizza. Har försökt att inte låta ångersten ta över min kropp, har delvis lyckats.
Efter lunchen mötte jag en kompis vi satt på café jätte länge. Planen hade varit att gå runt på stan men vi ville verkligen inte gå ut i regnet.
Regniga kramar från mig.
Här har jag spenderat många timmar idag. Bilden är tagen från: http://www.tomatsallad.nu

Mår fint :)

Hejsan hela världen, eller a alla som läser min blogg :)
Igår åt vi tacopaj sen åkte jag till ungdomsgården och var där någon timma. Faktiskt riktigt skoj!
Nu har jag precis ätit frukost och gör franska läxan. Vi skall skriva om vår barndom. Men försjutsinegn jag är ju typ mitt i min barndom, eller ungdom kanske man kallar det. Sen skall jag göra en kort presentation om vad jag vill på engelska som skall redovisas in för klassen på måndag. Jag har ingen aning om vad jag skall skriva om. Någon som har en rolig idé?
Pussokram skumbanan!! :)
Min franska bok.

Pizza.

Gaaaaaaaaaaaaaaaaah! När vi kom till bamba så var maten slut, så dem fick värma veckans kaloripizza. Jag orkar inte det här. Ångersten är överalt, hur jag än vänder och vrider på mig övertar den både kropp och knopp.

När jag verkligen bestämt mig för något är jag fast beslutem om att fullfölja det. Tänk er själva min enorma vilja mot anorexin. Det gör att jag måg jobbig hur jag än gör.

Just nu sitter jag hur som helst och pluggar/bloggar med den kompis.

När kommer belöningen?

Har precis hjort provet det gick riktigt bra :) Var tvungen att äta en ännu större frukost idag hur långt är dom beredda att gå med portionsstorlekar och hur ofta jag skall äta. Fattar dom inte att det är jobbigt för mig?? Suck snart bamba jag kämpar och kämpar varje dag när skall helvetet vara över?

Teater och gymnasium.

Har nu varit på teaterkurs och pluggat hemkunskap inför provet i morgon. Jag vet att jag borde vara nöjd med min plugginsats men det är jag inte. Jag orkar bara inte läsa mer nu. Har bestämt mig för att lägga en kvart extra på frukosten i morgon och läsa allt igen.
Håller på med min gå-upp-i-vikt plan så är precis som innan väldigt mätt. Har ätit choklad, vilket fick motsvara dagens sjätte måltid. kanske jag skall ta det lite långsammare, men jag vill hinna tills nästa vägning.
Jag har ju berättat att jag var på gymnasiemässan idag. Jag blev inte mycket klokare av att vara där. Jag vet inte ens vilken linje jag skall gå. Men jag såg till att jag fick minst en broschyr från varje monter så jag skall sätta mig lite i helgen och en del på lovet för att läsa alla olika lappar och papper. Kanske att det även blir något öppet hus för min del på lördag.

Mätt

Som sagt hade jag bestämt mig för att äta mycket i bamba och mycket mat blev det. (ingen kalorisnål mat den du). Sen bar det av till gymnasiemässan där jag fick i mig lite wok en stor bulle och 3 pepparkakor. Sen var jag tvungen att skynda hem för att....
Just precis äta. Så nu har jag precis ätit gryta och ris. Jag tror att jag skall sprängas. Fyyyyyy hatar känslan uch, uch. Finns det någon där ute i vida världen som vet hur man blir av med denna outhärdliga känsla så är jag enormt tacksam för ett svar.
Bilden är tagen från: http://www.kalmar.se/sites/gymnasieportal

Skola

Hade precis biologi lektion, mitt i allt började det snöa :) I Göteborg. Dock är snön redan borta. Skall ta mig till bamba nu har ju bestämt mig för att gå upp i vikt så jag skall verkligen äta ordentligt.

Hungerspelen

Idag har jag inte behövt plugga alls *mungipor upp till öronen*. Jag slog mig ner framför kaminen med den tredje boken i trilogin Hungerspelen. När jag för första gången hörde om denna serie böcker var i skolbiblioteket när någon lämnade tillbaka den första hungerspelen-boken. Därpå jag frågade var det var för någon mystisk bok. Svaret jag fick löd något i stil med: Det handlar om 12 distrikt man utser 2 barn från varje distrikt en pojke och en flicka. Barnen låses in på en arena allt direktsänds och man slutar inte för äns dom har dödat varandra och bara ett överlevande barn kvarstår.
Aldrig i mitt liv att jag läser denna bok var min reaktion, så klart kommer vår svenska lärare med i klassrummet med 22 ex av Hungerspelen och förklarar att denna bok är obligatorisk och anger ett datum då boken skall vara utläst och en recension skriven. Jag börjar läsa, och sen satt jag som i klistret och kunde inte släppa boken för en sekund. Och nu äntligen har trean kommit ut. Så jag skall gotta mig med den ett tag nu sen skall jag sova.
God natt allesammans!

Har bestämt mig.

Har nu ätit många pannkakor med socker och mycket choklad. Har bestämt mig för att sluta streta emot och gå upp ett kilo i vikt. Eftersom vågen stod på minus förra gången har mat hysterin ökan. Kanske att jag slipper en del av hysterin om vågens siffror visar ett plus. funderar faktiskt på att gå på chokladmässan (i Göteborg) i helgen för att öka några hekton där.

Min dag hittills

Idag har jag inget "måste-få-klart-idag" plugg. Så jag sköt upp pluggandet tills i morgon och ringde en kompis istället. Vi träffades på ett fik och hade det jätte mysigt. Vi delade på en kokosboll och någon kanelbulle fast istället för kanel var det äppelsylt. Hon utstrålar någon magisk känsla som får mig att tänka att det är okej att äta, så någon ångest ha inte kommit än. Jag skall gå på gitarr lektion om några minuter så har vräkt i mig middagen också. Brydde mig inte äns om att fråga om det var fläsk kött eller inte i köttfärsen vill inte veta svaret.
Nu skall jag åka och plinka på gitarren så ni får ha det så bra.

Attack

Igår var det pizza i bamba. Vilket innebär 4 c tjock pizza botten ingen tomatsås utan bara mängder med ost och här och var kan man hitta lite paprika bitar. Alltså miljaders kalorier. Gick och drog mig för att äta i bamba denna dag jätte länge. Men när jag under dagen hade fått x antal kommentarer om att mina läppar var blåa och orden lasarett och BUP ekade i mitt huvud. Lyckades jag samla den kraft som behövs för att jag skall bestämma mig för att äta mycket under en måltid. Jag lyckades, och åt väldigt mycket pizza. Såklart gav detta mig ångest och äcklande känslor. Men,men. Försökte att äta så lite som möjligt resten av dagen. Dock är det svårt med mina uppmärksamma föräldrar. Tror jag har kommit över ångest attacken för denna gången, för nu har jag bestämt mig för att äta en morotskaka till mellis. Önsak mig lycka till.

regn

Och nu hotar dem med inläggning på lasarettet.
Är det tillåtet enligt lag att hota någon?

Storstädning

Detta är vad jag roar mig med just nu.

.

Har gömt mellanmålet i en låda på mitt rum. Och snart middag vill hoppa över den också.

.

Har ätit massa grädde ris och choklad. Ångest.

Sol och frost!

Hej denna soliga och kalla lördagen har varit riktigt bra. Jag vaknade tidigt (Halv 9). Så jag kunde lugnt ligga och dra mig i sägnen ett tag. Sen hade jag en typ timma på mig att göra mig i ordning för jag skulle ta en promenad med min underbara vän och hennes busiga hund. Jag åt rostmakor med lemon curd och mjölk. Sen hade jag några lugna timmar hemma det kändes verkligen som jag behövde det efter denna hetsiga veckan. Kl halv 3 träffade jag en jätte härlig kompis vi gick på en workshop och spenderade sedan x antal timmar på ett fint café vid älven. Jag åt en hallon paj med vaniljsås.
Idag har jag verkligen ätit ordentligt och jag försöker gång på gång övertala mig själv att det är bra. Jag lyckas bättre och bättre för varje dag som går. Kanske att jag snart är ute ur den kletiga situationen jag satt mig själv i.

Gala

Hejhopprosenknopp!
Sitter här och kollar på världensbarn-galan. Har ringt in två gånger så hoppas verkligen att jag vinner! Jag hoppas innerligt att pengarna hamnar där dom behövs!

mat

Har nu varit med min kompis. Vi har inte träffas på jätte länge, vi hade riktigt roligt! Vi åt en massa godis och chokladbollar. Sen hade mamma lagat lam och klyftpotatis, riktigt gott! Men nu är jag så mätt så jag tror jag stupar. Sen vet jag att jag har kvällsmålet kvar också. suck! Hur hade dom tänkt sig att jag skulle få i mig allt?
Nu sitter jag här i vår soffa lyssnar på musik och vi eldar i spisen. Det är något jag verkligen älskar att göra. På sommaren utomhus och grilla korv och på vintern hemma i vardagsrummet. Funderar på att sätta på TV:n. Någon som vet om det är något bra på dumburken ikväll?
Kram på hela världen!

Blodprov

Hej!
I morse skulle jag ta blod prov. Jag totalvägrar att ta i armvecket, så det fick bli i fingret. Dom fick göra två stick och det tog nästan en timma att trycka ut allt blod. Jag försökte så klart att tänka på en massa andra saker under tiden så där satt jag och pratade någon konstig dialekt och malde på om väder och vind;) Men som tur är e det världens bästa sjuksköterska.
Sen bar det så klart av till skolan. Vi hade idrott andra timmen, vi skulle köra bip-test men jag fick inte vara med. När första pipet lät så ville jag bara resa mig upp och springa med alla. När jag satt upp ett mål för mig själv så ger jag allt för att nå målet. Skit samma om målet är att fylla ett helt papper med tusen små lika stora rutor. Och mitt mål har ju varit att öka min kondis och springa bättre på bip-testet. fan också att jag inte kunde sprinaga. Aja nog tjatat om det för nu skall jag dra iväg och träffa några kompisar. Ha en riktigt mysig höstkväll allesammans!

ma journée

Har nu klarat av två prov denna dagen. Så skönt att ha gjort dem! Har inte ätit alla mina mellan mål idag. Känner mig helt likgiltig till det. Vet inte varför, men jag tar det som ett riktigt gott tecken på att jag är på väg åt rätt håll. Eller kanske är det ett steg tillbaka att inte äta alla sina mellanmål?
Skall nu städa rummet. Det ser bokstavligt talat ut som om en orkan har dragit fram där inne. Att jag aldrig kan hålla något städat.
Ha en riktig mysig dag allesammans!

lagom mysig känsla i kroppen

Har nu joggat. Det blev en riktigt lugn runda denna veckan men det som känns skönast är när den friska luften fyller lungorna. Jag har pluggat lite till, men känns som jag borde pluggat mer. Har även ätit kvällsmat och kvällsfika faktiskt ingen ångest. skönt!

Solsken

Pluggpluggplugg det är vad min dag har bestått av och kommer att fortsätta bestå av. Dock blir det snart en paus med jogging i det friska vädret. Vilket mamma och pappa inte är glada över. Men har dom lovat att jag skall få jogga en gång i veckan så har dom.
I vanliga fall brukar jag gruva mig inför hösten och tycka att alla gula löv bara är deppiga. Men detta året tror jag att hösten känns skönare än sommaren. Luften känns alldeles fräsch och lätt. Det känns alldeles fantastiskt att andas. Och till råga på allt har det varit solsken hela dagen. Fortfarande kan man hitta blommor här och var.Jag bjuder på en från min trädgård.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0